13 Kasım 2023

İş bilmez arkadaşım piyasayı bozuyorsun ...

Bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayıp , sektöre girer girmez 5 günde sizi uzman yapıyorlarya lafım size ve sizleri piyasaya hazırlıksız sokanlara, arkadaşım ne ürün satarsan sat , ürün ve fiyat dersine iyi çalışacaksın. Birde sırf portföyü alabilmek icin yüksek fiyat veren tatlı su kurnazları siz varya siz. Esas sizin yatacak yeriniz yok...

İş bilmez arkadaşım piyasayı bozuyorsun ...

Celal Şengör hocanın yeni kitabını okumussunuzdur yada en azından duymuşsunuzdur , " Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor " aynen öyle bu kitabı emlak işine uyarlıyacak bir bölüm ekleyecek olsak Celal Hoca ne derdi acaba " Senin işbilmezliğin benim işimi etkiliyor" kesinlikle bir bilim insanı olarak güler geçerdi diye düşünüyorum. Bir işi bilmeden yapmanın verdiği zararı bilimsel olarakta onaylardı elbet. 

Gelelim ana komunuza hep söylüyorum sektör nereden tutsak elimizde kalıyor. Rakamlara oynayan doyumsuz iştahlar sektöre ciddi zarar veriyor. Haydi işe yeni başlamanın heyecanını kendini gösterme isteğini bir nebze anlayabiliyorum  ama bunlara koçluk yapanların ve bunların bağlı olduğu marka ve ofislerin yöneticilerini bir türlü anlayamıyorum , arkadaş siz para sayma dışında ne yaparsınız ?. Amacınız tesadüflerle mi iş yapmak yoksa düzgün egitim almış arkadaslarla kalıcı isler yapmak mı? Adam gibi doğru ekspertiz yapmayı ögretsenize  Elbette ben bir gayrimenkul danışmanı ile spk lisanslı değerleme uzmanını mukayese etmiyorum. Böyle bir beklentim de yok ama bir danışman uzmanlık alanında fiyatları bilmek ve ekpertiz tekniklerini doğru uygulamak zorunda ... Verdigi yanlış fiyatlar tüm piyasaya yansıyor.

Bir danışman Ekspertiz yapılacak gayrimenkul hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmalı. Bu, gayrimenkulün fiziksel özelliklerini, konumunu, çevresini, pazar trendlerini, benzer gayrimenkullerin satış veya kiralama verilerini içeren bilgileri düzgünce toplamalı ve ona göre fiyat vermelidir . Bilmiyorsa da tecrübelilere sormalıdır. Daha ikinci günde dunyanın en bimlemne kaçıncı enkakçısıyız demeyi biliyorsa, ben şöyleyim böyleyim diyor , sosyal medyada palyaçoluk yapıyorsa  işinide ögrenmek zorundadır. 

Esas lafım sırf portföy alabilmek icin fiyatı şişiren sözde profesyonellere  sizin bu yaptiginız ne iş etiğine ne de iş ahlaķına sığar, size cok sey yazarım ama tek lafla bitiricem Rabbim sizi ıslah etsin.

Uslubum için dilim sürçü lisan ettiyse affola , iyi pazarlar ...

Tanku Bulduk

0 Yorum

Benzer İçerikler