29 Aralık 2023

Gayrimenkul sektöründe girişimcilik istatistikleri....

2023 yılında dünyada tespit edilen girişimci sayısı bir önceki yıllara göre %2 artış ile 594 milyon. Verilere göre dünya nüfusunun %7,4. Kadınlar dünya çapındaki girşimilerim % 43 'ünü oluşturuyor ve 40 ile 59 yaş aralığındalar. Rakamların dilini her zaman sevmişimdir. Rakamlar gösteriyor ki özelikle kadın girişimci sayısı artıyor. Ülkemizdeki artışta elbette buna paralel. Gayrimenkul sektörüne de yansımalarını hep beraber görüuoruz.

Gayrimenkul sektöründe girişimcilik istatistikleri....

Emlak, girişimcilerin işidir. Girişimci, bir maaşla kendini sınırlandırmaz. Kendi kararlarıyla kendince ilerler. 

Dünya genelinde girişimcilerin ortalama yaşı 42 ve bu girişimcilerin yaş dağılımı şu şekilde: 

25-34 yaş (%32), 35-44 yaş (%24), 18-24 yaş (%19 ), 45-54 yaş (%14), 55-64 yaş (%8) ve 65+ yaş (%3). 

Görüldüğü gibi dünya çapındaki girişimcilerin çoğunluğu 25 ila 44 yaşları arasında. 

Ülkemizde net bir istatistik olmasa da ortağımla birlikte yılda iki bine yakın emlak uzmanına eğitim verdiğimiz için gördüğümüz şu ki yaş ortalamaları emlakta da özellikle bu yaşlardaki genç girişimcilerden oluşuyor. 

Saçında beyaz yoksa insanlar sana kolay kolay güvenmez emlak işinde inancı çok yaygın olsa da bence bu genel bir doğru değil. Ne gençler var, net hedefleri olan, plan ve programlı çalışıp işine yatırım yapmaktan kaçınmayan azimli yüksek enerjili danışmanlar…

40’lı, 50’li yaşlarda hala düzenli kazanç elde edecek şekilde işini şekillendirememiş çok sayıda danışman, ofisten ofise, markadan markaya geçen, oradan oraya savrulan pek çok çaresiz danışman var. 

Tabi tam tersini de görüyoruz. 50 yaş üzeri ancak pek çok genç danışmana taş çıkaracak şekilde çalışan saçlarına ak düşmüş danışman da var.

Dolayısıyla genelleme yapmak son derece yanlış. Danışmanın genci yaşlısı olmaz, kariyerini doğru planlayan ya da planlamayan danışman olur.
 

0 Yorum

Benzer İçerikler

Köşe Yazarları
Takip edeceğim demiştim.
Köşe Yazarları
Ben Sokak Emlakçısıyım...