02 Kasım 2023

Gayrimenkul ilanlarında yeni dönem! Sistem değişti...

İnternet ilanları için bugünden itibaren zorunlu hale getirilen sistemle artık kimlik doğrulaması olmadan satış veya kiralama yapılamayacak. Uygulamaya aykırı ilanları büyük ceza bekliyor. Yeni dönemle birlikte dolandırıcılık faaliyetleri de dahil yüksek fiyatların önüne geçilmesi bekleniyor. Peki sistem nasıl işleyecek?

Gayrimenkul  ilanlarında yeni dönem! Sistem değişti...

Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2023 tarihli sayısında yayımlanan düzenlemelerle taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılmış, 2 aylık da geçiş süreci tanınmıştı.

Buna göre, kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da sahibi tarafından yetkilendirilmeyen taşınmaz veya taşıtın ilana konulması bugünden itibaren yasaklanacak.

Konuyla ilgili uzmanların verdiği bilgiye göre ;

“31 Ağustos 2023 tarihinde gerek ikinci el motorlu kara taşıtları için gerekse de taşınmaz ticareti hakkında yönetmeliklerde değişikliğe giderek taşınmaz ve araç satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek ve tüzel kişilere yani ilan yayınlayan portallara ve sosyal medya platformlarına bazı şartlar getirildi.

‘İLANI DOĞRULAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ GETİRİLDİ’

Bu şartlar çerçevesinde bu portalların birincisi üyelikten veya ilanı yayınlamadan önce ilan vermek isteyen gerçek kişinin kimlik bilgilerini, tüzel kişinin de unvan ve telefon numaralarını doğrulama ve bu bilgileri saklama yükümlülüğü geldi.

0 Yorum

Benzer İçerikler