23 Ekim 2023

Ev sahipleri için 3 yıl kira sınırı geliyor ...

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için gerekli olan yasal nedenleri haricinde farklı bir nedenden dolayı talepte bulunursa bazı yaptırımlar ile karşılaşacakları öğrenildi. Eğer ev sahibinin kendinin ya da ailesinin eve ihtiyacı varsa, kiracının evden çıkması yasal olarak mümkün oluyor.

Ev sahipleri için 3 yıl kira sınırı geliyor ...

Milyonlarca konut sahibi ve kiracı için bir uyarı geldi. Bildirilere göre, konut sahipleri evlerinden kiracılarını çıkarmak istediklerinde bazı yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Bu bağlamda, konut sahipleri için yapılan uyarılar çerçevesinde dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

Son zamanlarda kira fiyatlarının ani bir şekilde artmasıyla birlikte, konut sahipleri eski kiracılarını çıkararak yeni ve daha yüksek kira bedeliyle kiracı arayışına girdiler. Bu doğrultuda, devlet tarafından belirli sınırlamalar olsa da, konut sahipleri eski kiracılarını çıkarmak için çeşitli yöntemler denemeye başladı. Kiracıların mağdur olmaması için devlet tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaya başlandı. Bu çerçevede, konut sahiplerine sınırlamalar getirileceği yönünde yapılan çalışmalar arasında yer aldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre, ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için yasal nedenler dışında farklı bir nedenden talepte bulunmaları durumunda bazı yaptırımlarla karşılaşacaklarını öğrenildi. Ev sahibinin ya da ailesinin eve ihtiyacı olduğu durumlarda, kiracının yasal olarak evden çıkarılması mümkün olmaktadır.

Ayrıca, ev sahibinin kentsel dönüşüm veya detaylı bir tadilat gerekçesiyle kiracısını evden çıkarmak için talepte bulunabileceği bilinmektedir. Ancak, bu durumda ev sahibinin yasal olarak bir sınırlamayla karşılaşacağı ifade edilmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa, tekrar kiraya vermek için en az 3 yıl beklemesi gerektiği öğrenilmiştir. Bu gibi gerekçeleri bahane eden ev sahiplerinin yaptırımlarla karşılaşabileceği belirtilmektedir. Ayrıca, ev sahibi bahsedilen nedenlerle kiracısını evden çıkardıktan sonra 3 yıl dolmadan başka bir kiracıya evini verirse, eski kiracısına 1 yıllık kira bedeli kadar tazminat ödemesi gerekebileceği ifade edilmektedir.
 

0 Yorum

Benzer İçerikler