05 Aralık 2023

Emlakçılarda mesleki deneyim şartı aranmayacak...

Buna göre, gerekli diğer koşulları taşımalarına rağmen, mesleki deneyim şartını sağlayamayan emlak işletmelerinin yetki belgesiz faaliyet göstermelerinin önüne geçmek ve sektörde bu konuda yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla mesleki deneyim şartı kaldırılacak.

Emlakçılarda mesleki deneyim şartı aranmayacak...

İlgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulan taslak kapsamında, taşınmaz ticaretinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için talep edilen şartlarda düzenleme yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İto gayrimenkul komite başkanı Hakan Akdoğan staĵ sartının devam etmesi yönünde beyanda bulundu. 

"Bir grup sektör temsilcisi, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Yetki Belgesi alma şartlarından biri olan ‘stajın’ kalkması için yakın bir zaman önce Ticaret Bakanlığına girişimlerde bulundular. Bu girişimleri yaparken savundukları tez ise yönetmeliğe aykırı davranarak ofis açmış fakat staj şartından dolayı yetki belgesi alamamış kişilerin mağdur olması… İyi de yönetmeliğin amacı zaten şartları yerine getirenlerin ofis açması değil mi? 

Şimdi soruyorum size, bu bir grup sektör temsilcisinin yönetmeliğe aykırı davranarak ofis açıp yetki belgesini alamayanlar için çalışıyor olmaları en hafif tabirle akıl tutulması değil midir? 

Dün lise mezuniyet şartına takılanlar, bugün staj şartına takılanlar… Yarın acaba hangi şarta takılanlar için çalışmayı düşünüyorsunuz? 

Sevgili meslektaşlarım şunu bilmenizi isterim; Ticaret Bakanlığı sektörümüzü resmi temsil eden tüm kurumlara yönetmelikte bulunan staj şartının revize edildiği taslak metnini göndererek görüş istedi.. Biz de İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Meslek Komitesi olarak, staj şartının devam etmesi gerektiği yönünde oy birliği ile aldığımız kararı görüş olarak resmi yazı ile bildirdik." 

Şeklinde açıklama bulundu , sektörün genel egilimide stajin mutlaka devamı yönünde...

0 Yorum

Benzer İçerikler