30 Kasım 2023

Senin cahilliğin benim geleceğimi etkiliyor...

Emlak dünyasında eğitim, sürekli öğrenme ve yetkinliklerin önemi göz önünde bulundurulduğunda, eksik bilgiyle çok bilmiş olarak kendini pazarlayan ve kendi gibilerin büyük alkışını toplayan sözde sektör gurularının davranışları bu işi hakkı ile yapanların geleceğini etkiliyor.

Senin cahilliğin benim geleceğimi etkiliyor...

Rahmetli babamın çok kıymetli bir sözü vardı. İlk duyduğumda çok gençtim ve önemini çok iyi kavrayamamıştım açıkçası. Ancak yıllar geçtikçe sözün değerini anlamaya ve faydasını yaşamaya başladım.
“Etme cahille sohbet dönersin merkebe, et alimle sohbet alırsın mertebe.” diye bana öğüt veren babam çok haklıydı. O, ‘cahil’ demekle eğitim almamış, okumamış kişiden söz etmiyordu elbette. Laf anlamayan, bir şey bilmediği halde biliyormuş gibi konuşan, tartıştığı konuya vakıf olmayan, tek doğrusunun kendi bildiği olduğunu sanan kişilerdi onun ‘cahil’ diye bahsettiği insanlar.
Emlak sektörüne şöyle bir bakalım, bu tanımlamaya giren çokça insan çıkar karşımıza. Şuursuzca konuşanlar mı dersin, hadsizce ahkam kesenler mi…
Hayatımda titizlikle uyguladığım, uygulamaya da devam ettiğim bu öğüdün başarıma ve dolayısıyla mutluluğuma çok etkisi oldu. Babamın bu anonim sözünün yanında Gazali’nin “Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim.” sözü de konunun önemini çok net ortaya koymaktadır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

Köşe Yazarları
Takip edeceğim demiştim.
Köşe Yazarları
Ben Sokak Emlakçısıyım...