18 Kasım 2023

Müşterinizin sizi anladığını düşünmeyin ...

Müşterilerin %87’sinin satış uzmanlarının kendilerini anlamadığını düşündüğünü biliyor musunuz?

“İnsanlar, seni anladıkları için değil, sen, onları anladığın için senden satın alırlar” geçtiğimiz günlerde bu sözümü sosyal medyada paylaşarak çabamızın hangi yönde olması gerektiğini açıklamıştım.

Müşterinizin  sizi anladığını düşünmeyin ...

Müşterinin ürün ve hizmetimizi anlaması için yaptıklarımızı değil, bizim müşteriyi anlamamız için yaptıklarımız sonuç getirir. Satış, tüm bunların sonucunda ortaya çıkar.
İş dünyasında başarılı olmak isteyen herkesin bu konu hakkında sağlam bir anlayışa sahip olması gerekir. Müşterilerinizin satın alma alışkanlıklarını ve karar verme süreçlerini etkileyen faktörleri anlamak, başarılı ürün veya hizmet satışları için çok önemlidir.
Onları anladığınızı hissetmeleri, müşterilerinizin kararlarında büyük bir rol oynar ve eğer bu karar verme sürecini anlayabilirseniz, bu size satışta büyük bir avantaj sağlar. İnsanların zihnini elbette okuyamazsınız, ancak daha iyi bir satış profesyoneli olmak için bu durumun farkında olursanız anlayışınız genişler, satış başarınız yükselmeye başlar.
Çok konuşan biri call-center tarafında çok başarılı olabilir ancak çok konuşturan biri ise satışta zirveye çıkar. ‘Sorularla konuş, cevaplarla çöz’ sözüm satışın özünü ortaya koyar. Satışta zirvedekiler sorularla konuşmayı, müşterilerin cevaplarıyla onların sorunlarına çözüm bulmayı bilen kişilerdir.
Emlak gibi temelinde satış olan tüm alanlarda müşterilerini anlamak için çaba gösteren profesyoneller fark yaratmaya devam edecek.

0 Yorum

Benzer İçerikler

Köşe Yazarları
Takip edeceğim demiştim.
Köşe Yazarları
Ben Sokak Emlakçısıyım...