17 Ekim 2023

Hilmi Işıkören ile Satış yıldızı olmanın için beş yeteneği...

İster hizmet, ister ürün olsun, temelde satış alanında yer alan mükemmel satış profesyonelleri bazı üstün yetenekleriyle her pazarda zirvedeki yerlerini korurlar. Onların başarısının ardındaki başlıca beş yetenek onların en önemli sırlarıdır. Klasik satış tekniklerinin biraz daha ötesinde ki bu beş yeteneği haydi gözden geçirelim...

Hilmi Işıkören ile Satış yıldızı olmanın için beş yeteneği...

1. Uygulama yeteneği -  En önemli özelliklerinden biri, fikirleri etkili bir şekilde uygulama yetenekleridir. Çoğu satış uzmanı bahaneler üretirken onlar, hata yapsalar bile uygulamaktan geri durmaz, tutarlı bir şekilde harekete geçer.
2. Öncelik verme yeteneği - Görevlere öncelik verme konusunda çok iyi oldukları için müşteri sorunlarına veya gerekli olmayan faaliyetlere takılıp kalmazlar. Bunun yerine, yalnızca potansiyel müşteri bulma ve anlaşmaları kapatma gibi geliri artıran faaliyetlere öncelik verir, gerçekten önemli olana odaklanarak üretkenliklerini en üst düzeye çıkarır ve olağanüstü sonuçlar elde ederler. 
3. `Hayır' diyebilme yeteneği – Onlar "hayır" demekten korkmazlar. Potansiyel müşteri uygun değilse veya talep uygun değilse, kibarca reddederler. Böylelikle, zaman ve kaynaklarını en fazla etki yaratacakları yere tahsis etmeye odaklarlar. 
4. Güvensizlik yeteneği - Mükemmel satış profesyonelleri, potansiyel müşterilere karşı sağlıklı bir güvensizlik düzeyini korurlar. Onlar, potansiyel müşterilerin fikirlerini değiştirebileceğini veya istemeden onları yanıltabileceğini bilir. Bu, güvensizlik (sağlıklı bir dozda) onların en çarpıcı niteliğidir. 
5. Merak yeteneği – Onlar, potansiyel müşterilerinin dünyasını merak edenler. Bir gazeteci gibi sorular sorup meselenin özünü ortaya çıkarmaya çalışırlar. Yalnızca satış sürecine güvenmezler; potansiyel müşterinin zorluklarını ve hedeflerini gerçekten anlamak isterler. Tanıdığım başarılı emlak profesyonellerini şöyle bir düşündüğümde istisnasız hepsinin meraklı insanlar olduğunu görüyorum.

Hilmi Işıkören

0 Yorum

Benzer İçerikler

Köşe Yazarları
Takip edeceğim demiştim.
Köşe Yazarları
Ben Sokak Emlakçısıyım...