01 Kasım 2023

Gayrimenkul Franchise'ı alırken dikkatli olunmalı...

Franchise alırken çok dikkatli olup çok iyi araştırma yapılmalı , yoksa açılan her marka franchise'ın yazılmayan , anlatılmayan başarısızlık hikayelerinin arasında yerinizi alırsınız. İstisnalara asla kanmayın genel kural olarak kaideyi bozmazlar.

Gayrimenkul Franchise'ı alırken dikkatli olunmalı...

Kimler kurmuş ve bu kişiler bu işi nerede ve ne kadar süredir başarıyla yapıyorlar. Hormonlu başarımı yoksa gerçek başarımı . Geçmişlerini gizliyorlar mı ? Yoksa hersey seffaf mı ? Dünyaları sattık deyip kuruş vergi ödemeyenlerden mi ? İnstagram takipcileri gerçek mi ? Sahte mi ?Vizyonları ne misyonları ne Ben onlardan franchise alırsam bana ne gibi destekler verecekler, diğerlerinden farklılıkları, ayrıcalıkları ne sorusu ilk aklınıza gelenler olmaz. İlk soruların cevapları sizi tatmin ederse işte o zaman bu sorulara cevap aramaya bakarsınız.
Yeni mi yoksa bir süredir var mı bu Bomba Emlak öğrenmek istersiniz, yeni olması yenilik getirmeyi çağrıştırır, henüz her yerde olmadıklarından dileğiniz yerde franchise ofis açabilecek olmanız bir avantajdır diye bakarsınız. Kuran kişiler bir süredir başarıyla bir emlak ofisi işletiyorsa, iş modellerini bana kullandırıp kısa sürede beni de başarılı kılabilirler diye düşünürsünüz. Kurucuların böyle bir tecrübeleri, başarıyla yürüyen bir operasyonları yoksa bana sunacakları kafalarında idealize ettikleri hayali bir iş modeli olacaktır diye düşünmeniz kaçınılmaz olacaktır.
Peki bu durumda ne yaparsınız? Elbette süslü tanıtımlarına, havalı kurumsal kimliklerine, her şeyin en alasını bilen söylemlerine aldırış etmez, konuyu kapatırsınız. Tabi içinizde böyle yapmayıp gidip onlarla franchise görüşmesi yapan da olacaktır ancak ofisinin ömrünün pek de uzun sürmeyeceğini garanti ederim.
Bir süredir bir karavan markasının başarıyla süren iş modelini franchise ederek girişimcilere kullandırmak üzere bir yapılanmanın içindeydik ve franchise modelini oluşturduk. Yukarıdaki soruların cevaplarını verebilecek bir sistem kurduk. Çünkü ister emlak, ister karavan, isterse başka bir şey olsun, kuracağınız franchise markası sizin yapmaya soyunduğunuz işi en alasıyla yapan ve artık onu yapmaktan çekilip size yaptırmak için yola çıkan bir marka olmalıdır.
 

0 Yorum

Benzer İçerikler

Köşe Yazarları
Takip edeceğim demiştim.
Köşe Yazarları
Ben Sokak Emlakçısıyım...