08 Kasım 2023

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Av.Mürsel Yiğit artık bizimle...

Gayrimenkul sektörüne ilişkin güncel hukuki gelişmeleri ve değişiklikleri “Emlakhaber” aracılığı ile sizlere duyuracağımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Köşe yazarımız Av.Mürsel YİĞİT her hafta sorularınızı yanıtlayıp değişen kanun ve yönetmelikleri sizlere aktarıp yorumlayacak...

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Av.Mürsel Yiğit  artık bizimle...

Bildiğiniz gibi Gayrimenkul hukuku, mülkiyet, kiracılık, tapu işlemleri, inşaat ve emlak alım-satımı gibi konuları düzenleyen hukuk dalıdır. Tüm profesyonel danışmanlarının ilgili ve derin olmasa da bilgili olması gereken bir konudur.

Mülkiyet haklarının korunması, sözleşmelerin geçerliliği, ihtilafların çözümü gibi konular gayrimenkul hukukunun temel amaçlarındandır. Bu sayede bireyler, taşınmazlarla ilgili haklarını ve yükümlülüklerini güvence altına alabilir ve hukuki süreçlerden yararlanabilir.

Değerli emlakhaber takipçileri 2021 yılında sektörde ihtiyaç olarak gördüğum bazı konu başlıklarını “Emlak Danışmanlığı Hukuku 101 Soru – 101 Cevap” isimli kitap çalışmamda topladım. 2022 ve 2023 yılı içerisinde gelen talep üzerine güncellenmiş ve yenilenmiş ikinci ve üçüncü baskısını da yayınladım.

Sektör paydaşlarımızca bilindiği üzere gayrimenkul sektörüne ilişkin mevzuatlar sürekli olarak güncellenmekte ve yenilenmektedir. Her geçen gün yargı makamlarınca yeni içtihatlar ve uygulamalar çıkmaktadır. Siz değerli okuyucularımıza söz konusu değişikleri ve içtihatları zamanında ve doğru olarak sizler ile buluşturmayı hedefliyor ve umuyorum.

Yazılarımı ile ilgili soru ve düşüncelerinizi emlakhaber.com ana sitesindeki yorumlar kısmından paylaşmanızdan mutluluk duyacağız.

0 Yorum

Benzer İçerikler